pop-up installaties

Met mijn pop-upinstallaties daag ik uit tot spel en gesprek over maatschappelijke en zingevende vragen. Onderstaande installaties zijn voorbeeldprojecten. Iets om op te kauwen en De Zwevende Kiezer zijn nog steeds te boeken. Ook ben ik beschikbaar om een nieuwe installatie te ontwikkelen n.a.v. een eigen vraag. 

 

iets om op te kauwen | input voor een zingevend gesprek

Deze kauwgomballenautomaat zet vragen bij de zin van het leven. Met teksten en vragen van grote en kleine denkers geven ze je Iets om op te kauwen. Soms lastig te verteren, soms aangenaam verfrissend. Trek een bal uit de automaat en laat ook jouw nadenkertje achter. Een speelse impuls voor een goed gesprek of reflectiemoment met jezelf.

 

de zwevende kiezer | herwaarderen van twijfel met een heliumballon

Over de grote thema’s van deze tijd zverscherpen de tegenstellingen, het klimaat, onze identiteit. Je moet voor of tegen zijn. Maar de grootste groep, die zweeft, die weet het niet zeker, die twijfelt. En dat is iets om te vieren, want mensen die iets niet zeker weten, staan open voor een ander. Zwevende kiezers zijn bruggenbouwers. De zwevende kiezer is een popup-installatie waarin bezoekers zichzelf kunnen portretteren als zwevende kiezer. Zwevend aan een heliumballon door de wolken. Ontwikkeld in opdracht van Rijnbrink in het kader van de vrijheidstour. Rondgereisd langs 12 bibliotheken in 2022.

 

pop-up kroeg | een goed gesprek op straat

Samen met een dominicaanse broeder het klooster uit en de straat op. In geest van hun voorbeeld St. Dominicus die ook de wereld in trok. Met een pop-upkroeg trokken we van hogeschool naar boekhandel. In opdracht van St. Dominicanenklooster Zwolle. 

 

een gesprek met ballen | echte ontmoetingen in een ballenbak

Een ballenbak voor mensen met ballen. Ofwel voor mensen met lef. In deze ballenbak bevraag je de ander met vragen als: wanneer heb je voor het laatst gehuild? wat maakt iemand een goede vriend. In de intimiteit van de ballenbak en de drempel die je door het speels genomen hebt raak je al gauw verzeild in een goed gesprek. In opdracht van St. Domincanenklooster Zwolle.

 

schuttingtaal | een sociaal experiment over de vrijheid van meningsuiting

Als programmamaker voor bibliotheek Hengelo bedacht en ontwikkelde ik schuttingtaal. Een project waarin we op zoek gingen naar hoe mensen hun vrijheid van meningsuiting gebruiken als ze daarvoor een schuttingpaneel tot hun beschikking kregen. Vijf panelen in een verzorgingstehuis, kringloop, bieb, sociale werkplaats en ROC voor vluchtelingen. Geëxposeerd in de bibliotheek. 1Twente maakte er een leuk item van.

 

bericht van boven | inspiratie door een augurkenblik 

We hebben het allemaal wel eens geprobeerd. Aan elk uiteinde van het touw een blik en met elkaar praten. In dit geval hing er een groot augurkenblik aan een heel lang koord in hogeschool Windesheim met aan het eind van de lijn een dominicaanse broeder in habijt die de studenten inspiratie toesprak. In opdracht van St. Dominicanenklooster Zwolle.

 

tijd stippen | welk moment in de tijd bepaalt je leven

In de kiosk van Bilthoven vroeg ik mensen  welk tijdstip belangrijk voor hen is (geweest). Door het tekenen van een stip en korte beschrijving bij het tijdstip. Mensen voegde veel meer creativiteit toe dan verwacht. De antwoorden varieerde van 10.15, kopje thee met chocolaatje tot diagnoses van kanker of de hereniging van gezinnen. Het werk droeg bij aan meer wezenlijke interactie op het station. 

de zin van je leven | je laten kennen via zinnen die je raken

Midden op de grote markt in Zwolle plaatsen we een krijtbordkapel om de mensen te vragen naar de zinnen van hun leven. Wat zijn de uitspraken, songteksten of levensmotto's die zich met zich mee dragen? En wat vertelt dat over hen? In opdracht van St. Dominicanenklooster Zwolle.