over

injehemd wil

ruimte maken voor vragen die er toe doen, individueel of gemeenschappelijk. Ruimte voor vragen die dicht op je huid zitten en willen dat je jezelf bloot geeft. Vragen die je in je hemd zetten en je leven of ons samenleven kunnen verdiepen. Waar leef ik voor, is er meer tussen hemel en aarde, wat maakt ons een samenleving, welke plek maken we in ons eigen en ons samenleven voor zingeving? 

injehemd werkt door

Richting in die antwoorden, vind je niet door er abstract over te filosoferen, maar door er juist mee te spelen en de vraag zelf te ervaren. Dat spelen, humor, schoonheid en een vleugje baldadigheid karakteriseren dan ook wel mijn werk.

Een grote liefde heb ik en ik zie een grote potentie voor het maken van ruimte voor deze vragen in heterotopieën Zoals kerken, kloosters, scholen, bibliotheken en musea. Lees hier meer over wat een heterotopie is.

In concepten en programma's zoek ik naar het eigene van een organisatie in relatie tot de behoefte van een beoogde doelgroep. Dat is wat inspireert. De kunst die ik maak speelt met paradoxen, contrasten en het onzichtbare zichtbaar maken. Ik werk graag met bestaand materiaal en locaties. Zie voorbeelden bij concepten, kunst of pop-up. 

injehemd is van

Bastiaan van den Berg (1987). Ik werk als conceptontwikkelaar, kunstenaar en freelance programmamaker. Ik ben opgeleid als sociaal werker (CMV) en theoloog. Werkte eerder voor het Dominicanenklooster Zwolle, Rijksmuseum Twenthe, De MuseumFabriek en Bibliotheek Hengelo. Te omschrijven als creatief, integer, trouw en verrassend. Gelooft in vragen, niet in antwoorden.

injehemd in de media

Opiniestuk NRC over kerkgebouwen / Artikel op NieuwWij over mijn visie. / Opiniestuk in het Nederlands Dagblad / RTV Oost over Blue Monday en Kloosterlingen in de kroeg. / De KRO zond een compilatie uit van Songs for Mary en Aafke Romeijn schreef er uitgebreid over in het Algemeen Dagblad.